Musik og koncerter

Musikken i Odense Domkirke og Gråbrødre Klosterkirke
Den musikalske tradition i Odense Domkirke er rig og mangfoldig i sit udtryk. I Gudstjeneste og koncert bydes på et vidt spekter af musikgenrer fra middelalder over renæssance, barok og romantik til nordiske folketoner og samtidsmusik.

Koncerter
Henover året byder Domkirken og Gråbrødre Klosterkirke på et væld af koncerter og musikarrangementer, der i bredde og mangfoldighed repræsenterer hele det klassiske kirkemusikalske spekter fra middelalder til moderne tid; kor- og orkesterkoncerter, kammermusik, solistoptrædener, herunder de internationale orgel- og klokkespilskoncerter i sommerperioden, musikcaféer i Skt. Knuds Salen med det dejlige Hornung & Møller flygel, lørdagsmatinéer og koncerter i Krypten, som i kraft af sin enestående akustik danner stemningsfuld ramme om en bred vifte af kammermusikalske begivenheder.

Kirkens to organister inddrager flittigt professionelle gæstemusikere i gudstjenester og andagter i begge kirker. Både i forbindelse med festdage og højtider som jul og påske og ved mange andre anledninger i årets løb til glæde for såvel menigheden som domkirkens mange besøgende fra ind- og udland.

Se mere om kirkernes kor, instrumenter og klokker under menupunkterne til venstre.

   Koncerter i Domkirken og Graabrødre Klosterkirke