Dato Tirsdag d. 27. oktober 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Michael Böss, Lektor og emeritus på Aarhus Universitet
Michael Böss Dr.phil., lektor emeritus i Aarhus

Nationalitet er noget helt særligt. Den giver ikke bare alle os med papirerne i orden visse rettigheder og pligter inden for den stat, vi bor i. Den er også en identitet, som kryber ind under huden på os, fra vi er børn. Vi kan derfor slet ikke lade være med at udtrykke vores nationalitet, f.eks. når vi spiser, drikker, synger eller bare opfører os forventeligt inden for vores lands grænser. Så identitet er ikke kun noget, vi har, men også noget, vi gør. Enhver nationalitet rummer dog også mange elementer udefra. Vi bruger dem blot på vores egen nationale måde.

Michael Böss er historiker og samfundsforsker og lektor emeritus på Aarhus Universitet. Han er desuden forfatter og foredragsholder og har udgivet 20 bøger, deriblandt Forsvar for nationen (2006), Republikken Danmark (2011), Det demente samfund (2014), Op omkring Island (2016) og Det digitale massemenneske (2019).

Bemærk at på grund af Corona-restriktioner er der begrænset adgang. Hvis du vil være sikret en plads, så tilmeld dig senest en uge før foredraget afholdes.Kom et kvarter før, hvis du har tilmeldt dig.

Tilmelding kan ske til kirkekontoret sktknuds.domsogn@km.dk eller 66 12 03 92

Maleriet øverst i artiklen:
Hedvig Collen: Syning af flag til Sønderjylland 1920 på Christiansborg Slot 1919
Maleriet kan opleves på Grænsemuseet i Taps
Foto af maleriet er udlånt af Heltborgfoto.dk