Dato Onsdag d. 25. januar 2023, Kl. 12:00 til kl. 12:30
Lene Crone Nielsen

Tema: Utilstrækkelighed

Lukasevangeliet kap. 19,1-20

Jesus fortsatte ind i Jeriko. Her boede der en mand, der hed Zakæus. Han var leder af byens skatteopkrævere og havde mange penge. Han ville gerne se Jesus, men det kunne han ikke komme til, fordi han var lille, og der var fyldt med mennesker. Derfor løb han i forvejen og klatrede op i et morbærfigentræ, så han kunne se Jesus, når han kom forbi. Da Jesus nåede derhen, så han op på Zakæus og sagde: ”Skynd dig at komme ned, for jeg skal besøge dig i dag.” Zakæus skyndte sig ned og tog glad imod Jesus. Alle folk så det og blev forargede. ”Han kan da ikke besøge sådan en som ham, der ikke følger den lov, Gud har givet Moses,” sagde de til hiannden. Men Zakæus stillede sig op og sagde til Jesus: ”Nu skal du høre: Jeg vil give halvdelen af alt, hvad jeg ejer, til de fattige. Og hvis jeg har presset penge af folk, betaler jeg dem tilbage. De skal få deres penge fire gange igen.” ”I dag er Zakæus og hans familie blevet frelst,” sagde Jesus. ”Husk, at han også stammer fra Abraham. Og jeg, Menneskesønnen, er kommet for at finde og redde dem, der blevet væk.”

Biblen 2020